Topp 10: Dette Googlet vi mest i 2016!

Nytt år, ny kunnskap fra Google! Enten du må finne ut hvorfor avføringen til hunden er grønn eller hvorfor han plutselig har fått dilla på å lukte på egne føtter, du vet hvor du skal gå.

Her er de 10 mest stilte spørsmålene om hund i 2016:

1. Hvor lenge går hunden gravid?
Hunden går drektig i ca. 9 uker. Det er omtrent 63 dager med spenning og valpesyke for stolte eiere!

 

2. Er Langbein en hund?
Vi kan forstå forvirringen. Disney-karakteren kan se ut som så mangt og det er flere som mener at han egentlig er en ku. Faktum er likevel at Langbein er en hund som eier et hus. Ingen tvil om at Pluto trakk det korteste strået her.

 

3. Hvorfor slikker hunden min på meg?
Google forteller oss at dette er ren kommunikasjon fra hundens side, men at det også kan komme av fysiologiske grunner. Snakk med veterinæren din om du har bekymringer rundt dette.

 

4. Hvordan sjekker man hvor gammel hunden er?
Når vi er små lærer vi at man kan regne ut alderen på et tre ved å telle ringene. Det er nok ikke like enkelt å finne alderen på en hund, men de fleste kildene er enig om at du kan se på tennene! På voksne hunder kan man se på standarden på tennene og gjerne på slitasje. Ved å se etter om hunden har mistet noen tenner og på fargen kan dette være med på å avgjøre hundens generelle alder.

5. Hva skjer hvis en hund spiser sjokolade?
Vi vet alle at å gi sjokolade til hunden er fy-fy, men hvorfor? Sjokolade inneholder stoffet teobromin som er relatert til koffein. Dersom hunden får i seg for mye av dette vil pulsen øke betraktelig i tillegg til at det kan føre til oppkast, diaré, kramper og mulig død hvis hunden forblir ubehandlet. Hvis du tror voffsen har fått i seg sjokolade av noe slag må du kontakte veterinæren din asap!

 

6. Hvordan bli kvitt lukten av skunk?
Denne blir veldig amerikansk, men vi tar den med likevel! Det finnes en rekke produkter i statene mot nettopp dette ikke-norske problemet, men hvis de mot formodning ikke skulle fungere har The Humane Society en oppskrift du enkelt kan bruke hjemme. Er du nysgjerrig? Se oppskriften her

 

7. Hvordan få hunden til å slutte å bjeffe?
Det er liten tvil om at bjeffingen til din firbente kompanjong fungerer som en utmerket alarm – særlig når den snakkesalige naboen er på vei opp trappen. Men vi kan vel alle være enig om at det som oftest er best med en rolig hund. Èn ting du ikke må gjøre er å kjefte og rope på hunden din da dette ofte virker oppmuntrende. Dersom voffsen din bjeffer på noen utenfor kan du stelle deg foran og blokkere vinduet. I mange tilfeller er en sliten hund ofte en lykkelig hund. Så kom dere ut på tur, ta med en ball og reduser den anspente energien!

 

8. Kan man bruke bacimycin-salve på hunder?
Du kan fint legge på litt bacimycin på et lite kutt, men husk at hunden vil slikke sine sår. Og hvis Pluto slikker bort all salven, er det egentlig noe poeng? Du trenger ikke bli bekymret om dette skulle skje, hunden leger sine sår raskere enn oss tobente og det er ikke sikkert det er nødvendig å påføre salve. Dersom hunden har et åpent sår må du kontakte din veterinær så fort som mulig, slik at den får hjelpen den behøver.

 

9. Lopper
Hundelopper er ikke et stort problem i vårt nordiske klima, men da mange tar med seg den firbente til varmere strøk kan det fort føre til at vi tar med oss noen uvedkommende gjester hjem. Oppsøk dyrlegen din for behandling og vær forsiktig med loppebehandlingsprodukter som ikke er anbefalt av dyrlegen.

 

10. Hvor mye Benadryl kan jeg gi hunden min?
Igjen en amerikansk slager! Benadryl brukes ofte mot kløe og allergi og kan fint brukes til voffsen dersom dette er anbefalt av veterinær. Så vet du det om du skal ta med deg den firbente over vannet!

 

Vi gleder oss til å se hva de tobente googler mest i 2017!

 

Kilde
Barkpost