Omega-3 til hund og katt

Akkurat som med mennesker har omega 3-tilskudd for dyr en rekke positive effekter. Flere av disse vil være synlige etter kun få uker med inntak av VETS™-oljen, men det er også flere langvarige effekter som vil bidra til en overordnet bedre livskvalitet hos din hund eller katt.

Synlige effekter av Omega 3
Har en positiv effekt på dyrets pels, slik at den oppleves sunnere og blankere.
• Reduserer forekomsten av flass, kløe og røyting.
• Forbedrer pust og utholdenhetsevne.

Langvarige, dokumenterte effekter av Omega 3
Er spesielt viktig for valper og kattunger, da det bidrar til hjernens utvikling.
• Virker forebyggende imot hjerte- og karsykdommer.
• Virker betennelsesdempende (i motsetning til Omega 6).
• Forhindrer diverse sykdommer: kolesterol, leddgikt, hudsykdommer og allergi.
• Smører ledd og styrker immunforsvaret.

 

OMEGA 3 ER CELLEMEMBRANENS BYGGESTEINER
Det er disse byggesteinene som påser at cellene i kroppen fungerer optimalt. Omega 3 har påvist effekt på flere områder, og en av de best dokumenterte effektene er at de forebygger hjerte- og karsykdommer. I tillegg er det påvist at fettsyrene i oljen er viktige for hjernens struktur og funksjon.* Inntaket av disse fettsyrene må være tilstrekkelige og samtidig balansert for å sikre normal utvikling og optimal funksjon av hjernen i alle faser av livet. Rett balanse av Omega 3 er også med på å styrke immunforsvaret.**

ET BALANSERT FORHOLD MELLOM OMEGA 3 OG OMEGA 6
Omega 6 konkurrerer med Omega 3 om plass i kroppens celler. Det er viktig at det er tilstrekkelig mengde og et balansert forhold av begge disse i cellene da den ene (Omega 6) er betennelsesdannende og den andre (Omega 3) er betennelseshemmende. I vestlig kosthold er det vanlig å få en overvekt av omega 6, og dette er en økende trend som kommer fra en økt industrialisering. En overvekt av omega 6 kan være den direkte årsaken til fedme, diabetes type 2 og hjerte-karsykdommer, samt sykdommer av betennelsesart som smerter i ledd og muskulatur.

Det anbefalte forholdstallet mellom omega 6 og omega 3 fettsyrer er 5:1. En optimal balanse av omegasyrer kan virke betennelsesdempende og derfor redusere risikoen for sykdommer som kolesterol, nyresykdommer, leddgikt og diverse hudsykdommer.*** I og med at kroppen selv ikke kan produsere omega 3, er du avhengig av å få tilskudd av dette via mat og ernæring.

VETS Omega 3 passer til alle typer hunder og katter
Masseprodusert dyremat er ofte allerede beriket med Omega 3 fra leverandøren, men det man skal være obs på, er om denne tilsatte omegaen kommer fra planteriket (plantebasert) eller fra dyreriket (marinbasert). Til forskjell fra oss mennesker, er ikke opptaksevnen like betydelig hos våre kjæledyr. De trenger derfor ekstra tilskudd fra en kilde som stammer fra dyreriket: marin Omega 3.

Plantebasert Omega 3 heter egentlig alfalinolensyre, mens de marine fettsyrene heter eikosapentaensyre, dokosapentaensyre og dokosaheksaensyre. Av disse er det EPA og DHA som har størst betydning og dokumentert effekt. ALA er utgangspunktet for alle omega 3 fettsyrer og kan omdannes til EPA og DHA i kroppen, men denne prosessen er svært ineffektiv og langtekkelig. Det er derfor anbefalt å benytte oljer fra dyreriket (marin) som beste kilde for Omega 3-tilskudd. Og, vi vet at en av de beste kildene er fra FERSK NORSK KVALITETSLAKS.

Kjøp VETS Omega 3 olje til din firbente venn her  ♥ 

Bilder er fra fineste engelsksetter.com

KILDER
*nifes.no
** forskning.no
*** ncbi.nlm.nih.gov
VETS.no
Bilder: barkpost.com