Hvordan katten din sier I meow you!

Katten er et fantastisk vesen, men kan til tider irritere den mest tålmodige. Likevel viser det seg at deres noen ganger irriterende oppførsel bare er deres måte å vise at de bryr seg.

Her er 10 eksempler på at katten din sier “I meow you!”

 

1. Biting Kan du kjenne igjen følelsen av å slappe av på sofaen med katten og at den plutselig biter til? Dette er ingenting å bekymre seg over – det er bare én av de merkelige måtene katten din viser hengivenhet på.

2. Kattevask

Pleier katten din å vaske deg? Når den firbente gir deg en skikkelig kattevask etterlater den en duft som markerer deg som en del av familien.

3. Mjaaaaau

Katten mjauer rett og slett for oppmerksomhet og for å snakke med oss!

4. Pote-massasje 

Ser denne massasjen kjent ut? Når katten tramper og tråkker på kroppen din som om den elter en brøddeig, uttrykker den medfølelse og kjærlighet. Denne oppførselen er noe katten har med seg fra tidlig alder da den brukte potene sine for å stimulere utskillelsen av melk fra sin mor.

5. Stirreleken

Du kjenner kanskje igjen følelsen av at noen ser på deg når du er hjemme alene? du kikker deg rundt i rommet og ser katten nistirre på deg med vidåpne øyne mens den blunker sakte. Selv om det kan virke skremmende, er du faktisk utrolig heldig! Katter oppretter kun øyekontakt med mennesker de stoler på. Og når den blunker til deg sender den deg faktisk et kyss. Så det er bare å skru på sjarmen og sende et blunk i retur!

6. Privatliv? Tror ikke det

Begrepet privatliv er totalt ukjent for katten. Den er blindet av kjærlighet til deg og orker ikke tanken på å sove i et annet rom enn sine eiere.

7. Med baken fram

Selv om det kanskje ikke er så hyggelig å titte inn i stumpen på katten når den holder på med sine daglige gjøremål, er dette bare nok en måte for din firbente venn å vise hengivenhet og tillit.

8. Din business er kattens business

Se for deg at du er i ferd med å skrive en viktig e-post. Plutselig hopper katten opp på bordet og legger seg langflat over tastaturet. Lyder det kjent? Katten elsker nemlig å være midtpunkt og ved å bokstavelig talt legge seg oppi dine saker er dette bare en måte for katten å si: “kos meg litt da!”

9. Tror du at du kan ta deg en dusj i ro og mak? 

Badet er for mange det eneste stedet i huset der du har fullstendig privatliv… Med mindre du er den stolte eier av en katt. Du har sikkert lagt merke til poter som forsøker å bryte seg inn gjennom døren for å finne deg. Denne oppførselen er helt naturlig og gir et uttrykk for kattens kjærlighet til deg.

10. Skraping på møbler

Det er ingen tvil om at det både irriterende og frustrerende når katten setter øynene i lenestolen og skraper løs. Likevel er dette helt naturlig oppførsel fra kattens side da den etterlater spor av “eierskap” på favorittstolen din.

 

Kilde:
Animalslook.com