Hva er kvalitetsfôr?

I Dyrekassen snakker vi ofte om kvalitet og riktig fôr, men hva kjennetegner egentlig et kvalitetsfôr?

Det er ingen hemmelighet at det finnes en jungel av produkter på markedet og at det kan være vanskelig å finne riktig fôr til sin firbente venn. En god huskeregel er at ordtaket “du er hva du spiser” også gjelder for våre firbente venner. Fôrene som selges i dyrebutikk og dyreklinikk er av generelt bedre kvalitet enn de som selges i dagligvarehandelen. Viktige næringsstoffer som proteiner, mineraler og vitaminer er ingen billig affære og de billige fôrene kan være produsert av råvarer med svingende kvalitet. Et kvalitetsfôr er basert på animalsk fett og proteiner med kjøtt eller kylling som hovedingrediens. Fôret bør i tillegg inneholde rene næringsstoffer med et balansert innhold av fiber.

Kvalitet trenger ikke koste skjorta
Prismessig er ikke kvalitetsfôr mye dyrere enn dagligvarefôr. Grunnen til dette er at det trengs mindre mengder av et kvalitetsfôr enn av de billige variantene da kvalitetsproduktene inneholder råvarer som metter mer. Et billigere fôr inneholder ofte betydelig mindre protein, mindre fett og mer karbohydrater. Ved å gi kjæledyret et kvalitetsfôr med næring som er tilpasset deres alder, helse og aktivitetsnivå kan dette være med på å forebygge sykdom og sikre et langt og godt liv. På tørrfôr av høy kvalitet finner du detaljerte fôringsanvisninger ut i fra størrelsen på din hund eller katt. På grunnlag av dette kan du beregne antall måltider per kilo og antall måltider i hver sekk.

Du kan være sikker på at alle produktene du finner på Dyrekassen.no har gjennomgått vår strenge kvalitetskontroll. Ved å benytte deg av filteret på siden kan du enkelt finne frem til produkter som er tilpasset din bestevenn. Du finner alle merkene vi fører her