7 ting du kan gjøre med hunden din i Oslo

Fra vakker natur i skog og mark til et yrende byliv med mye personlighet, har Oslo definitivt mye å by på. Hvis du fortsatt ikke har funnet en reisepartner kan vi anbefale FOD-gården som første stopp.

Legg inn et besøk på FOD-gården
Møt Oslos fineste! FOD-gården ligger på Klemetsrud syd for Oslo og er foreningens hjem for hunder og katter som søker nye hjem. Det er til enhver tid mellom 20 og 30 dyr av hvert slag på gården og du kan hilse på dem alle når du stikker innom. Hvem vet, kanskje kommer du ut igjen med en søt katt eller hund? De tobente på FOD-gården har alltid behov for frivillige som kan bidra til å stelle og ta vare på hundene og kattene. Du kan blant annet ta med deg hundene på tur, leke med dem i luftegårdene, kose med kattene og hjelpe til med pelsstell og andre daglige oppgaver.

FOD-gården

Hopp på ferja til Hovedøya
Fra Vippetangen kan du ta ferja rett ut til et stort og populært turområde, flott skog og flust av badeplasser og kulturminner. Bademulighetene er best på øyas vestside, der det er to store strender. Midt på øya er det en stor gresslette for ballspill, lek og andre aktiviteter. Både stranden, turområdet og gressletten er perfekt for lek og moro med din firbente venn!


Bilde: Bymiljøetaten

Bygdøy
Ta joggeskoene fatt og sett kursen mot Bygdøy! Hukodden er en av Oslos mest populære og fineste badesteder. Avlegg gjerne besøket på kveldstid da det er mindre folk og mer tid til lek, trening og hygge for deg og voffsen. Følg skiltet “Kyststi” og oppdag de flotte turstiene som strekker seg rundt hele Bygdøy. Avslutt gjerne turen med et kveldsbad i Paradisbukta eller Bygdøy Sjøbad.


Bilde: ingridsblogg.no

Hundesletta Ekeberg
Hundeparker blir stadig mer populært i Norge og det er kanskje ikke så rart. Hvem liker vel ikke å riste på rockefoten i ny og ne? I hovedstaden finnes det flere hundeparker for din firbente venn. De varierer i størrelse, men deler alle det samme formålet: et fristed der hunden kan løpe fritt og sosialisere seg med andre hunder. Hvis du i tillegg er den stolte eier av en bulldog har hundeparken eget bulldog-treff hver søndag kl. 13:00. Ta med deg noen godbiter og unleash the hound!

 

Grefsenkollen
Glem Holmenkollen. Det er et flott område og en fin skibakke, men det florerer av mennesker. Sett heller kursen mot en annen kolle, nemlig Grefsenkollen. Et perfekt sted for vakre turer og den beste utsikten Oslo kan by på. Fra toppen kan du gå ned til Trollvann å komme enda tettere på naturen.

Bilde: Skiforeningen


Skattejakt i Lillomarka
Hunder er født med en imponerende evne til å bruke nesen for å finne frem her i verden – og de digger det. Så hva er vel bedre enn å ta turen ut i skog og mark for en skattejakt? Om dere ikke har prøvd dere på denne øvelsen tidligere kan det være lurt å starte innendørs. Sleng ut en neve med godbiter eller legg favorittleketøyet på ulike steder. Når du sier “søk” eller “finn” skal hunden lete opp godbitene. For å gjøre det vanskeligere kan du legge det ut når hunden ikke følger med. Om aktiviteten viser seg å være en suksess, kan dere sette kursen mot skog og mark der godbitene ikke er like lett å finne, slik at din firbente kompis virkelig må jobbe. Søk er en flott måte å aktivisere og trene hunden din på, samtidig som det bygger selvtillit og gjør dere bedre kjent med hverandre.

Bilde: ingridsblogg.no

 

Ta deg en kaffe og gi hunden et bad
Har din firbente kompanjong behov for en vask? Mest sannsynlig. Vend snuten mot Bislett og Duke & Dutchess hundesalong og spa og gi din hårete venn en herlig velværeopplevelse! Med fokus på en god opplevelse for hunden utfører Duke & Duchess profesjonell grooming og styler etter ditt (eller hundens) ønske. Dette er uten tvil stedet for å lade opp etter en rask tur gjennom Oslo!


Forsidebilde: akerbrygge.no