Hjelp, hunden min er kresen!

Vil ikke voffsen røre matskålen? Det er lett å bli bekymret om den firbente trekker seg unna når maten serveres. Har du tenkt på å kontakte dyrlegen? Ingen dum idé! Dårlig matlyst kan ofte være et tegn på sykdom, men det kan også være at din firbente venn rett og slett er en kresen liten rakker. 

Det er naturlig å tro at hunden ønsker mer variasjon i kostholdet, men faktum er at den gjerne kan spise den samme maten hver dag gjennom hele livet – så lenge det er et næringsrikt og velsmakende måltid. Ofte har ikke problemet med kresne spisevaner hos hunden noe med deres oppførsel å gjøre, men med vår egen. Er du litt for generøs med godbitene eller gir du hunden restemat fra bordet? Vi er sikker på at voffsen din elsker deg for det, men dette kan oppfordre til kresenhet. Voffsen vil mest sannsynlig unngå å spise i håp om at matrestene ramler ned fra middagsbordet litt senere på kvelden. Et tips er derfor å ikke mate voffsen med middagsrester og kutte ned på godbitene. Dersom du har gitt den firbente flere forskjellige typer mat fra den var liten for å se hva som falt best i smak, har du kanskje gitt ham inntrykk av at den bare kan vente på noe den liker bedre. Den mest effektive metoden for å korrigere denne oppførselen er å la hunden få vite at den ikke har noe valg. Hill’s anbefaler deg å følge disse tre trinnene for din kresne lille hårball:

Sett frem matskålen og la den stå fremme i 30 minutter
Når det er tid for neste måltid gjør du det samme igjen 
Etter et par dager vil voffsen se etter godbiter. Hold deg til planen – den vil spise når den er sulten

Har du bestemt deg for å bytte fôr? Et fôrbytte bør gjøres gradvis. Begynn med å blande litt av det nye fôret inn i det gamle og øk mengden av det nye fôret mens du reduserer det gamle. På denne måten vil hunden bli vant til det nye fôret. Har du byttet fra våtfôr til tørrfôr? Da kan det være greit å blande inn litt lunket vann i tørrfôret. Dersom voffsen din har blitt kresen uten å ha vist tegn til dette tidligere, kan det skyldes medisinske årsaker. Snakk med veterinæren din, slik at dere sammen kan finne en løsning for din firbente venn.

 

Kilde: Hill’s
Forsidebilde: theonlinedogtrainer.com