Fôring av senior

Hunden er kjent som menneskets beste venn og når den begynner å eldes er den for lengst blitt en viktig del av familien. For oss i Dyrekassen er det viktig at tiden du har sammen med din firbente venn blir så lang og god som mulig og riktig kosthold kan spille en vesentlig rolle i hundens helse og trivsel inn i alderdommen. En god huskeregel er at når din bestevenn fyller syv år, er det på tide å bytte fôr. Ved fylte syv år har hunden forlatt voksenstadiet og er å anse som en senior. Under vil vi derfor ta for oss hva eldre hunder bør spise.

Aktiv senior
Selv om hunden har blitt gammel er det naturlig å ønske seg et aktivt liv sammen med sin firbente venn. Fôr som inneholder rikelig med energi og proteiner sørger for å opprettholde muskelmassen, slik at dere sammen kan fortsette med en aktiv hverdag. En viktig faktor for en aktiv hverdag er at leddene fungerer optimalt. Eldre hunder vil ofte få forkalkninger i leddene, noe som kan være smertefullt og begrenser aktivitetsnivået vesentlig. Lett og regelmessig mosjon er viktig for å stabilisere og styrke musklene omkring leddene og er med på å forbedre leddfunksjonen. Rolige gåturer eller svømming er gode treningsformer som gir minimale anstrengelser for leddene.

I Dyrekassens sortiment finner du Orijen Senior og Acana Senior. Dette er tørrfôr spesielt utviklet for eldre hunder med leddproblemer. Disse produktene har er et høyere innhold av stoffene glukosamin og kondroitin som kan hjelpe til med å beskytte og smøre leddene, samt motvirke nedbrytelsen av brusk.

Tannproblemer og dårlig ånde
Mange eldre hunder opplever også ofte å få problemer med tennene og dårlig ånde. Dette gjelder særlig hunder av små raser. Et vanlig problem er at man ikke får bort plakket som senere blir til tannstein. For å forebygge og beskytte tennene på hunden din kan du gjerne bruke en tannbørste og tannkrem som er spesielt laget til hund.

Hud og pels
Matt pels og flassing er et vanlig problem hos eldre hunder. Pelsens tilstand gir oss ofte en pekepinn på hundens helse og om fôret de spiser fungerer optimalt. Ofte ligger løsningen for en frisk og blank pels i noe så enkelt som å bytte fôr, da ernæringen spiller en viktig rolle. Spesielt er riktig fettinnhold avgjørende for sunn hud og blank pels. Fisk er like viktig for hunder som det er for mennesker og fôret bør derfor inneholde essensielle fettsyrer som Omega 3 og 6 for å fremme optimal hud og pels.

Fôrforslag til senior
Hill’s Science Plan Dog Mature Adult 7+
Orijen Dog Senior
Acana Dog Senior Heritage
Eukanuba Daily Care Senior 9+

For eldre hunder med allergi kan vi anbefale Orijen Dog Six Fish. Dette fôret har fisk som eneste proteinkilde. Trykk deg inn på dyrekassen.no for flere tørrfôrfavoritter til din firbente venn.